Μετά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες δημοπρατείται σήμερα το τμήμα της Πατρών – Πύργου από τα Δουναίικα μέχρι τον Πύργο.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η δημοπράτηση ήταν να διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο, λόγω απεργίας των κατασκευαστικών οργανώσεων αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα ημερομηνία στις 22 Μαρτίου. Ούτε και τότε όμως κατέστη δυνατό λόγω της απεργίας των μηχανικών του Δημοσίου. Ακολούθησε τρίτη ανεπιτυχής προσπάθεια στις 5 Μαΐου (βγήκε άγονη και πάλι λόγω της απεργίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον νόμο, έπειτα από τριπλή αποτυχημένη δημοπράτηση ενός έργου, ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται από την αρχή. Η δημοπράτηση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων τεχνικών εταιρειών της χώρας, καθώς 28 τεχνικές εταιρείες έχουν προμηθευτεί τα τεύχη δημοπράτησης.

Το τμήμα Δουναίικα-Πύργος έχει μήκος 8.145 μ. και κόστος 67,2 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η διάρκεια υλοποίησης των έργων ορίστηκε σε 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν το έργο ξεκινήσει στις αρχές του 2017, θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρηματοδότησή του, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει, θα έλθει από το νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης