Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνές από αστυνομική ταινία θυμίζει η αφήγηση του επιχειρηματία, Άρη Μάρκου, ο οποίος προκειμένου να λάβει την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης για μία επένδυση στο ξενοδοχειακό του συγκρότημα στο Ναύπλιο, με την επωνυμία «Kandia’s Castle», αναγκάστηκε να χρηματίσει δύο ανώτατα στελέχη του Υπουργείου.

Η περιγραφή του στη zougla.gr είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Λίγες μόλις ώρες μετά την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας για τη σύλληψη των δύο στελεχών, ο κ. Μάρκου «σπάει» τη σιωπή του και αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς έφτασε στο γραφείο των υπαλλήλων, Κωνσταντίνο Λιάκο και Κωνσταντίνο Καζαζάκη, αλλά και για το «ραντεβού» έξω από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Κεραμεικού.

Υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Γολγοθάς» του επιχειρηματίας ξεκίνησε από το 2005. Ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας «Kandia’s Castle», είχε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επεκτείνει τη μονάδα του αλλά η υπόθεση της χρηματοδότησης-ενίσχυσης μέσω αναπτυξιακού προγράμματος, στο οποίο είχε ενταχθεί, έμενε επιμελώς στο συρτάρι.

Τελικά, όπως αναφέρει, ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να τον βοηθήσει, τον παρέπεμψε στους δύο συλληφθέντες, αφήνοντας όμως υπονοούμενα ότι μόνο με χρηματισμό θα «ξεπάγωνε» η επιδότηση που αιτούνταν. «Έγιναν δύο ραντεβού στο γραφείο του. Μου ζήτησε το 4% αλλά τελικά καταλήξαμε στο 2,5%, επί του ποσού που ήταν προς έγκριση, δηλαδή 120.000 ευρώ».

To «ραντεβού» στον Κεραμεικό

Η συνάντηση κλείστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας της 12ης Μαρτίου, πολύ κοντά στον σταθμό του Κεραμεικού στην Αθήνα. Παρόντες ήταν ο επιχειρηματίας και τα δύο στελέχη του υπουργείου τα οποία αγνοούσαν τι πρόκειται να επακολουθήσει…

Ο κ. Μάρκου, συνεννοημένος με την αστυνομία, αφού τους καλωσόρισε, στη συνέχεια τους παρέδωσε μια τσάντα (η οποία περιείχε 120.000 ευρώ) με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η τσάντα παραδόθηκε στον έναν από τους δύο υπαλλήλους, στον Κωνσταντίνο Λιάκο, καθώς ο δεύτερος φυλούσε «τσίλιες» λίγα μέτρα πιο μακριά, χωρίς όμως να αντιληφθεί την παρουσία των αντρών της αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο φορώντας πολιτικά ρούχα.

Ο υπάλληλος, εμφανώς ικανοποιημένος με την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν μπήκε καν στον κόπο να μετρήσει το χρηματικό ποσό. Παραλαμβάνοντας την «χρυσή» τσάντα, κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του όπου και συνελήφθη, για να ακολουθήσει και ο συνεργάτης του λίγα λεπτά αργότερα.

Ακούστε την αποκαλυπτική συνέντευξη στη zougla.gr

Τι βρέθηκε στις οικίες τους:

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν:

Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Λιάκου, το χρηματικό των εβδομήντα (70.000) ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και

Στο σπίτι του Κων/νου Καζαζάκη, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε (85.000) ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Έπιασαν στα πράσα στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 14:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης