Με τέσσερις μήνες καθυστέρηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας η περίεργη υπόθεση που απασχόλησε τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά στην εισβολή χρυσοθήρων σε έκταση η οποία ανήκει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την 29η Ιανουαρίου, άγνωστοι εισήλθαν στον αυλόγυρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής επί της οδού Γιαννιτσών και ακολούθως μπήκαν στο παλιό κτηριακό συγκρότημα, όπου παρέμειναν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση έγινε αντιληπτή από τον φύλακα του χώρου την επομένη του τριημέρου, όταν ανακαλύφθηκε ότι στο εσωτερικό του κτηρίου των παλιών κλινικών, σε δωμάτιο του παλιού νεκροτομείου, είχε ανοιχτεί μια μεγάλη τρύπα διαμέτρου περίπου 2,5 μέτρων και βάθους σχεδόν τριών μέτρων. Οι χρυσοθήρες αποχώρησαν χωρίς να σβήσουν τα ίχνη τους, αφήνοντας την τρύπα που άνοιξαν ως είχε.

Ε.Δ.Ε. δίχως αποτέλεσμα

Η διεξαγωγή της έρευνας ανατέθηκε στον πρόεδρο της Κτηνιατρικής Σχολής, Αθανάσιο Ντινόπουλο. Στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., εξετάστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, αλλά, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής, «δυστυχώς δεν προέκυψε τίποτε, ”άνθρακες ο θησαυρός”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το περιστατικό ασχολήθηκε και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία ενημερώθηκε αρχικά προφορικά από τον φύλακα του κτηρίου.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος στη zougla.gr

Ψάχνουν τον θησαυρό από το 1954

Οι σύγχρονοι χρυσοθήρες δεν είναι οι πρώτοι που ψάχνουν θησαυρό στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», ανάλογη αναζήτηση είχε γίνει και κατά τη δεκαετία του 1950. Εκείνη τη χρονική περίοδο η εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς», στο φύλλο της 3ης Μαρτίου 1954 φιλοξένησε ρεπορτάζ, συνοδευόμενο μάλιστα από φωτογραφία. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Εις αναζήτησιν κεκρυμμένων θησαυρών…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης