Συναγερμός σήμανε χθες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου πρόθεση αυτοκτονίας από έναν Αιγύπτιο.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (03-11-2015) το βράδυ, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην online διαδικασία «CYBER ALERT», ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου εκδήλωσε μέσω email που απέστειλε σε φιλικό του πρόσωπο, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του ατόμου, καθώς και ο τόπος διαμονής του, σε πόλη της Αιγύπτου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αιγυπτιακές Αρχές, μέσω του Τμήματος SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης