Αποστολή στην Σαντορίνη: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης, Kωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος

Παρουσία χιλιάδων θεατών πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγώνας «Red Bull Art of Motion» ο οποίος συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των κορυφαίων αθλητών Parkour στον κόσμο. Η Σαντορίνη φιλοξένησε το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό την Ελλάδα ενώ οι μαγευτικές εικόνες της καλντέρας ταξίδεψαν μέσα από τη zougla.gr (ζωντανή κάλυψη) σε ολόκληρο τον πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία χτύπησε… κόκκινο το «Red Bull Art of Motion» συγκέντρωσε πολύ κόσμο που βρέθηκε σε κάθε ταράτσα, σε κάθε σοκάκι, σε κάθε σπίτι για να παρακολουθήσει ένα μοναδικό θέαμα που δεν συναντάς κάθε μέρα. Λογικό ήταν και αυτή την χρονική περίοδο, στην πλειοψηφία τους οι θεατές να είναι ξένοι που εντυπωσιάστηκαν βλέποντας τους αθλητές να… μονομαχούν για να πετύχουν το καλύτερο ακροβατικό απολαμβάνοντας παράλληλα τη μοναδική θέα από το βράχο της Σαντορίνης.

Δώρο γενεθλίων
Η «εκκίνηση» δόθηκε λίγο μετά τις 4:30 όπου 21 αθλητές πήραν θέση και πραγματοποίησαν εντυπωσιακά tricks στην ειδικά διαμορφωμένη «πίστα», ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως μεταξύ αυτών ήταν και τέσσερις γυναίκες. Ο προκριματικός γύρος ανέδειξε την τελική 8άδα με τους κορυφαίους να τα δίνουν όλα για όλα στον μεγάλο τελικό. Κάθε προσπάθεια κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου αλλά ένας κατάφερε να κερδίσει. Ο λόγος για τον Pasha Petkuns που σημείωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία και κέρδισε σχετικά άνετα, την ημέρα μάλιστα των γενεθλίων του. Κάτι ανάλογο είχε σημειώσει και πέρυσι ξεσηκώνοντας και τότε το ένθερμο κοινό. Τον Λετονό ακολούθησε ο Marcus Gustafsson με 436 βαθμούς ενώ σε απόσταση αναπνοής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Jason Paul με 434 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εμφάνιση του Έλληνα
Στον αγώνα συμμετείχε και ο Έλληνας Στέργιος Ντουμάνης ο οποίος πραγματοποίησε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Ωστόσο κέρδισε το χειροκρότημα και ελπίζουμε το 2013 να τον δούμε να διεκδικεί μία θέση στο βάθρο. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε και την επίδειξη με ποδήλατο του κορυφαίου αναβάτη Petr Kraus, ο οποίος έκανε τα… απίστευτα πάνω από τα σπίτια ξεσηκώνοντας και αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους χιλιάδες θεατές.

Αγώνας και το 2013!
Στο… δια ταύτα, το «Red Bull Art Of Motion» ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός από τα λίγα που έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους. Αυτό που θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε είναι η κίνηση της εταιρείας να επιλέξει την Ελλάδα από χιλιάδες άλλες περιοχές του κόσμου για να πραγματοποιήσει τον συγκεκριμένο αγώνα. Η κίνηση αυτή σίγουρα.. λέει κάτι, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr και το 2013 θα φιλοξενήσουμε και πάλι στην Σαντορίνη, αγώνα Parkour…

Βαθμολογία Τελικού  
1. Pasha Petkuns (455)
2. Marcus Gustafsson (436)
3. Jason Paul (434)
4. Yoan Leroux (419)
5. Luis Alkmim (404)
6. Alexander Zyulev (401)
7. Luci Romberg (372)
8. Ryan Doyle (366)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλον τον αγώνα Red Bull Art Of Motion

Πατήστε για να δείτε εικόνες από το Red Bull Art Of Motion

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης