Πατήστε εδώ για να δείτε LIVE τον εκλογικό μαραθώνιο της «Ζούγκλας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκλογική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από τις 7.00 το πρωί και φυσικά ούτε φέτος δεν έλειψαν τα απρόοπτα και τα ευτράπελα.

Έψαχναν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Από νωρίς έγινε αισθητή η απουσία μελών των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών. Όσο περνούν οι ώρες πυκνώνει η προσέλευση των ψηφοφόρων στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας. Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα μέλος της εφορευτικής, ενώ σε άλλα τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τον γραμματέα τους βοηθούν μέλη από διπλανά τμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η εκλογική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από τις 7.00 το πρωί και φυσικά ούτε φέτος δεν έλειψαν τα απρόοπτα και τα ευτράπελα
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 11.30 90 από τους 565 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει στο 20ό Εκλογικό Τμήμα του 25ου Εκλογικού Διαμερίσματος (ΕΔ) στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων στον λόφο του Στρέφη, ενώ στις 12.00 84 σε σύνολο 521 στο 854ο Εκλογικό Τμήμα του 37ου ΕΔ στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελοκήπους.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν όλοι στις θέσεις τους, ωστόσο για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε το γνωστό πλέον πρόβλημα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Σε μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επικοινωνούσαν με το Πρωτοδικείο και ζητούσαν τα στοιχεία τους για να τους αναζητήσουν.

Μάλιστα σε ένα τμήμα, πάλι στην πόλη του Ηρακλείου, λόγω ίωσης δεν εμφανίστηκε ο γραμματέας του δικαστικού αντιπροσώπου και δόθηκε λύση από το Πρωτοδικείο.

Τους τα χάλασε ο καιρός

Μπορεί η δικαστική αντιπρόσωπος έπειτα από δυο επιτυχημένες προσπάθειες να έφτασε τελικά με Super Puma στην Αγία Ρουμέλη Χανίων, δυστυχώς όμως η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς… τους ψηφοφόρους!

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με τους νοτιάδες και τη βροχή, είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατη για τους εκλογείς τη μετάβαση στο χωριό ακτοπλοϊκώς. Έτσι, ο μοναδικός τρόπος για να ψηφίσει κάποιος εκεί είναι να διασχίσει το μονοπάτι από Αϊ-Γιάννη προς Αγία Ρουμέλη, περίπου 20 χλμ., για το οποίο χρειάζονται γύρω στις 2 με 2,5 ώρες, και αυτό υπό βροχή κι αέρα.

Η πλειονότητα των εκλογέων της Αγίας Ρουμέλης (129) κατοικεί σε άλλες περιοχές. Εξού και σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής περίπου 110 άτομα που μένουν αλλού δεν πρόκειται να ψηφίσουν. Το γεγονός βέβαια ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές, ώστε να μη μένει αποκλεισμένη η Αγία Ρουμέλη από τον… υπόλοιπο κόσμο κάθε φορά που ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, μόνο ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί. Και αυτό γιατί το πρόβλημα έγκειται στη δύσκολη προσέγγιση των ακτοπλοϊκών μέσων σε μια υποτυπώδη προβλήτα, καθώς και στην απουσία δρόμου.

Παράλληλα, η εκλογική διαδικασία στη Γαύδο ξεκίνησε κανονικά, καθώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος κατάφερε να μεταβεί στο νησί ύστερα από ένα περιπετειώδες ταξίδι λόγω των θυελλωδών ανέμων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την πλειονότητα των εγγεγραμμένων, οι οποίοι αυτήν την περίοδο διαμένουν στην Παλαιόχωρα, στα Σφακιά ή στα Χανιά.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, από τους 188 εγγεγραμμένους δεν αναμένεται να ψηφίσουν περισσότεροι από 58-60 εκλογείς.

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης δεν είχαν ανοίξει μέχρι τις 8.00 πέντε εκλογικά τμήματα, διότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος από το εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο ήδη επιχειρεί. Επίσης, τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα βρίσκονται σε ορεινές κοινότητες με μικρό αριθμό ψηφοφόρων και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα όταν ανοίξουν οι κάλπες.

Στο μεταξύ στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων.

Το βασιλικό… απρόοπτο του Μπουτάρη

Στο 40ό Δημοτικό Θεσσαλονίκης στην οδό Μανουσογιαννάκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης προσήλθε λίγο μετά τη 1.00 στην Ιωαννίδειο Σχολή και αποχώρησε πριν από λίγη ώρα. Προτού ψηφίσει συνομίλησε για λίγη ώρα με τη δικαστική αντιπρόσωπο, ενώ ρώτησε αν είναι παρόντα όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Την ώρα που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε δηλώσεις ένας από τους παρευρισκομένους φώναξε: «Ζήτω ο βασιλιάς» και ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε κουνώντας το κεφάλι.

Το χαμόγελο του Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Στον γενέθλιο τόπο του, την Κρέστενα του νομού Ηλείας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος εμφανίστηκε στο εκλογικό τμήμα της πρωτεύουσας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων λίγο μετά τις 10.30, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαβασιλείου. 

Κατά την έξοδό του έκανε λόγο για «μεγάλη εντολή, που για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία δίνει στην Αριστερά εκλογική πλειοψηφία». Σε ερώτηση για πιθανή εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε με αινιγματικό χαμόγελο.

Καταγγελίες για επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα

Επίθεση από δέκα άτομα καταγγέλλει πως δέχτηκε σε εκλογικό τμήμα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Β΄ Αθηνών Νίκος Κουράκος. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, λίγο μετά τις 12.00 κι ενώ βρισκόταν στο 5ο ΕΠΑΛ της Πετρούπολης δέκα μέλη της ΑΝΤΑΡΣYΑ μπήκαν στο προαύλιο του σχολείου και του επιτέθηκαν. Λίγα λεπτά αργότερα τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν με τη σειρά τους σε περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συμβολή των οδών Κρωπίας και Ελαιών στην Πετρούπολη.

Αναστάτωση όμως σημειώθηκε το πρωί και στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης στον Πειραιά. Άγνωστος άνδρας εισήλθε σε εκλογικό τμήμα της Καλλίπολης και έριξε μπουνιά στον εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης αμέσως μετά διέφυγε με τη μηχανή του και χάθηκε στα στενά του Πειραιά.

Στο Κερατσίνι, τώρα, σημειώθηκαν επεισόδια λίγο μετά τη 1.00, όταν δέκα άτομα επιτέθηκαν σε τραπεζάκια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Αποτέλεσμα της αναστάτωσης ήταν να πραγματοποιηθούν δύο προσαγωγές. 

Ο γηραιότερος ψηφοφόρος είναι 106 ετών

Την ίδια στιγμή μια νότα αισιοδοξίας πρόσθεσε στο εκλογικό σκηνικό ο γηραιότερος ψηφοφόρος, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος σχετικά με την επιλογή του.

Ο συμπαθέστατος υπερήλικας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε ότι η αγάπη, η καλοσύνη και η χειμερινή κολύμβηση είναι μερικά από τα μυστικά της μακροζωίας του.


Πάτρα: Ανταλλάσσουν μηνύσεις υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη ΝΔ λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στην Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πατρών ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος, προκειμένου να καταθέσει αναφορά κατά του συνυποψηφίου του Ανδρέα Κατσανιώτη, αφού όπως υποστηρίζει ο δεύτερος παραβίασε κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας.

Πιθανόν τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να καταγγέλλει κ. Νταβλούρος, ο κ. Κατσανιώτης απέστειλε σήμερα Κυριακή σε ψηφοφόρους μηνύματα SMS με περιεχόμενο που αφορά την υποψηφιότητά του.

Αυτή την ώρα ο κ. Νταβλούρος, ύστερα από προτροπή της εισαγγελέως, μεταβαίνει στην Ασφάλεια Πατρών προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του Ανδρέα Κατσανιώτη για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Υποψήφιοι των ΑΝ.ΕΛ.: Ζήλεψαν… τους Νεοδημοκράτες

Στον χορό των μηνύσεων μπήκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αχαΐα, ζηλεύοντας, προφανώς, τους ανθυποψήφιούς τους της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κωνσταντίνα Κοσπέτα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συνυποψήφιου της Παναγιώτη Λαλιώτη.

Ο λόγος που οδήγησε την κα Κοσπέτα σε αυτή την κίνηση είναι η αφισορύπανση που προκάλεσε ο κ. Λαλιώτης, την τελευταία εβδομάδα, κυρίως στην Πάτρα, αλλά και η παράβαση των κανόνων δεοντολογίας στο κεντρικό περίπτερο των ΑΝ.ΕΛ., που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Εκλογικό τμήμα… φάντασμα στη Νίκαια

Δεν πάτησε… ψυχή στο 316ο εκλογικό τμήμα στη Νίκαια μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega.

Από τους 712 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στους εκλογικούς καταλόγους δεν εμφανίστηκε ούτε ένας, με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να… κόβουν βόλτες μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο το εν λόγω εκλογικό τμήμα παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Όπως ανέφερε εκλογική αντιπρόσωπος, το 65% των εγγεγραμμένων -κυρίως Μικρασιατικής καταγωγής- πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι ημερομηνίες γέννησης που αναγράφονται είναι του… 1900 και του 1903!

Το πιο απίστευτο ψηφοδέλτιο που έριξε πολίτης στην κάλπη

Την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του εξέφρασε ψηφοφόρος σε εκλογικό κέντρο της Αθήνας για την κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ιερέας προς τους πιστούς: «Εάν βρεθεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τις εκκλησίες»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε εκκλησία της Πάτρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας patratora.gr.

Όπως αναφέρεται, κατά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο ιερέας, απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του, δε δίστασε να προτρέψει τους παριστάμενους να μην ψηφίσουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως υποστήριξε, «εάν βρεθεί στην εξουσία, θα κλείσει τις εκκλησίες».

Η τοποθέτηση του ιερέα φέρεται να προκάλεσε αίσθηση στους πιστούς, δεδομένου πως αρκετοί ενοχλήθηκαν από το λεγόμενά του, ενώ άλλοι έδειχναν προβληματισμένοι, καθώς, όπως υποστήριζαν στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στον προαύλιο χώρο, ο εφημέριος ίσως γνωρίζει κάτι που αυτοί αγνοούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης