«Υγρός τάφος» τα χωρικά ύδατα της Λέσβου. Μέσα λιγότερες από 24 ώρες, σε διαφορετικά περιστατικά βύθισης σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες, έχουν πνιγεί συνολικά έξι μικρά παιδιά και τέσσερις ενήλικες, ενώ αγνοείται ένας πρόσφυγας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε λίγες ώρες, στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, έχασαν την ζωή τους δύο βρέφη, τέσσερα παιδιά, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, σε έναν μακάβριο κατάλογο που δείχνει να μην έχει τέλοςΗ τελευταία τραγωδία που σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης όταν ξύλινη βάρκα που μετέφερε 59 μετανάστες συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού. Οι 31 διασώθηκαν από πλεούμενα που έσπευσαν προς βοήθεια, ενώ οκτώ αγνοούνταν στα νερά του Αιγαίου.

Λίγο μετά τις 15.30 εντοπίστηκαν δυστυχώς νεκρά ένα βρέφος, δύο παιδιά και μία γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους αγνοούμενους, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα, στο κουφάρι του δουλεμπορικού που μεταφέρθηκε ημιβυθισμένο στο λιμάνι, εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι – κι αυτοί νεκροί – ένα παιδί, μία γυναίκα και ένας άνδρας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό ενός ακόμη αγνοούμενου πρόσφυγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης για το Reuters από το χθεσινό ναυάγιο – Προσοχή, το περιεχόμενό τους είναι σκληρό:


Δεύτερη τραγωδία σε λίγες ώρες

Ανάλογη τραγική κατάληξη είχε το απόγευμα της Πέμπτης η αναζήτηση τριών προσφύγων που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα της Λέσβου, καθώς το βρέφος, ένα μικρό κορίτσι και η γυναίκα που αναζητούνταν εντοπίστηκαν νεκροί.

Τα παιδιά και η γυναίκα επέβαιναν, μαζί με άλλους 21 πρόσφυγες, σε λέμβο που αναποδογύρισε. Οι υπόλοιποι διεσώθησαν απο τουρκική ακταιωρό, ενώ για τους τρεις σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από πλωτό του Λιμενικού και ελικόπτερο της Frontex για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης