Της Άντζελας Πεΐτση

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση-ματ, περισσότερα από 150 αγρότες με τα τρακτέρ τους αποφάσισαν σήμερα το πρωί να αφήσουν τα μπλόκα τους και να κατέβουν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Με προβλήματα διεξαγόταν για περισσότερες από τέσσερις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι, η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της κινητοποίησης των αγροτώνΞεκίνησαν από τον κόμβο «Πράσινα Φανάρια», διέσχισαν τις κεντρικές οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Βασ. Όλγας και κατέληξαν στον Λευκό Πύργο.

Η παραλιακή οδός ήταν αποκλεισμένη για περισσότερο από τέσσερις ώρες και η κίνηση των οχημάτων δινόταν από τους άντρες της τροχαίας, με εκτροπή των αυτοκινήτων, λεωφορείων, ΤΑΧΙ, φορτηγών κ.λ.π., περιμετρικά του κέντρου της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρακτέρ, που χρησιμοποιήθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης είχαν έλθει από τα μπλόκα στα πράσινα φανάρια, στην αερογέφυρα Θέρμης, στο Δερβένι, στη Χαλκηδόνα και στα Γιαννιτσά, ενώ τη συμπαράστασή τους έδειξαν με αντιπροσωπείες τους τα μπλόκα των Μαλγάρων και του Νησελίου Αλεξάνδρειας.

Πέραν του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης επί της Τσιμισκή, που διήρκησε μέχρι και λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα, εκπρόσωποι μπλόκων κατευθύνθηκαν με αγροτικό όχημα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση:

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μπλόκο «Πράσινα Φανάρια» Σάββας Πασχαλίδης μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr και τόνισε: «Τα αιτήματά μας είναι πανελλαδικά και αφορούν στο νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που θέλει να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και στο κόστος παραγωγής.

Η παθογένεια όμως στον πρωτογενή τομέα είναι από τις χρόνιες παθογένειες που έφτασαν την Ελλάδα να συμβάλλει με 2,5% στο ΑΕΠ της χώρας ενώ στα δημιουργικά χρόνια, συνέβαλλε στο 25%».

Ο κ. Πασχαλίδης συνέχισε λέγοντας: «Στη χώρα μας βασιλεύουν τα καρτέλ τροφίμων. Δεν φτάνουν τα προϊόντα μας, σε βαθμό τέτοιο που να ενθάρρυνε την παραγωγή ώστε να έχουμε περισσότερα προϊόντα και καλύτερη συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας». Απαντώντας για τις συνέχιση των κινητοποιήσεων των αγροτών με την εμφάνιση των τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κορύφωση την παρουσία τους στο Λευκό Πύργο, υπογράμμισε: «Η σημερινή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έχει σχέση με την αναλγησία της κυβέρνησης να πάρει πίσω τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει και επικαλείται την «προσυμφωνία». Που σημαίνει προς προσυμφωνήθηκε από το τρίτο μνημόνιο να πάρουν από τους αγρότες 1,8 δισ. ευρώ».


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης