Φίλιππος Καραμέτος-Χρήστος Μαζάνης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική για αεροσκάφος της εταιρείας Skygreece που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Τορόντο (Καναδάς) και στο οποίο εμφανίστηκε η ένδειξη για συμπίεση καμπίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκαν άμεσα οι αρχές του Ελ. ΒενιζέλοςΣύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr το αεροσκάφος ξεκίνησε την πτήση του στις 17.50 το απόγευμα της Κυριακής με 33 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα. Μία ώρα μετά την απογείωση ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς εμφανίστηκε η ένδειξη (στο ειδικό σύστημα) για αποσυμπίεση καμπίνας.

Το «Ελ. Βενιζέλος», η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ μέσα σε λίγη ώρα ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζονταν κατά την προσγείωση του αεροσκάφους της εταιρείας «Skygreece».

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς και με ασφάλεια στις 19.00. Αναμένεται να γίνει έρευνα από τους ειδικούς της αεροπλοΐας για το αν όντως υπήρξε συμπίεση ή εάν επρόκειτο για λάθος ένδειξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:




σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης