Ξεκινά το Σάββατο η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10:30 από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα απευθύνει και ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.
Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει «έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».

Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί κάποια από τα περίπτερα και να συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Ορφανό. Ο κ. Σαμαράς πρόκειται να επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ μία ώρα αργότερα πρόκειται να έχει επαφές με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί την 79η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:30 το Σάββαστο θα μιλήσει σε ακροατήριο παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο στις 13:00.

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της έκθεση ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στις 10:00 και να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11.30 στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός.

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επίσκεψη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στη ΔΕΘ. Στις 19:45 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της διοργανώτριας εταιρείας. Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, ενώ στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, έχουν προγραμματιστεί τρία συλλαλητήρια: των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ -ΕΔΟΘ στις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, του ΠΑΜΕ στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα, επίσης στις 18:00.

«Το δικαίωμα της αντίδρασης είναι αναφαίρετο και το έχουν όλοι», δήλωσε σχετικά με τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Κάλεσε ωστόσο όσους επέλεξαν να διαδηλώσουν ανήμερα των εγκαινίων να σεβαστούν τον θεσμό της ΔΕΘ και «να έχουν κατά νου πως σε μια γιορτή ο επισκέπτης τιμά τον οικοδεσπότη του, που σε αυτή την περίπτωση είναι η Θεσσαλονίκη».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης