Λεωφόρος Κηφισίας νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Ο γόνος της γνωστής οικογένειας οδηγώντας μία Bentley σκούρου χρώματος ανεβαίνει με κατεύθυνση τα Βόρεια Προάστια. Τον συνοδεύουν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, με μία μοτοσυκλέτα YAMAHA TDM και ένα συμβατικό όχημα, τύπου Skoda Octavia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λ. Κηφισίας Ο προπορευόμενος μοτοσικλετιστής «τζαρτζάρει» μία άλλη μηχανή στην οποία επιβαίνει εικονολήπτης, εργαζόμενος της τηλεόρασης της Ζούγκλας.

Παρά το «τζαρτζάρισμα» η μηχανή δεν εκτρέπεται της πορείας της και ο εικονολήπτης διαμαρτύρεται φωναχτά.

Λίγα μέτρα παρακάτω στο πρώτο φανάρι, η ασφάλεια του Παύλου Βαρδινογιάννη ακινητοποιεί τον εικονολήπτη και δύο από τους τέσσερις φρουρούς αρχίζουν να ξυλοκοπούν τον εργαζόμενο στην τηλεόραση της Ζούγκλας, με γροθιές και κλωτσιές. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, το αυτοκίνητο του επιχειρηματία έχει ακουμπήσει ελαφρά τη μοτοσικλέτα χωρίς ωστόσο να τη ρίξει κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Η ζημιά που υπέστη η μοτοσυκλέτα μετά την πτώση της)

Ο εικονολήπτης δεν πρόλαβε να βγάλει άχνα. Αιφνιδιάστηκε και ανήμπορος να αντιδράσει υπέστη την τραμπούκικηΗ Bentley GTC συμπεριφορά των φρουρών του επιχειρηματία.

Στη συνέχεια ωσάν να μη συνέβη τίποτα η Bentley και η φρουρά αναχώρησαν για τον προορισμό τους.

Πολίτες παρακολουθώντας τη σκηνή έμειναν άναυδοι διότι αντιλήφθηκαν αμέσως πως δεν υπήρξε ουδεμία πρόκληση η οποία θα δικαιολογούσε αυτή τη βίαιη συμπεριφορά.

Από μία δημοσιογραφική έρευνα κατέστη σαφές πως η μπλε σκούρα Bentley (cabrio) ανήκει στη σύζυγο του Παύλου Βαρδινογιάννη, Τζίνα Αλιμόνου ή εν πάσει περιπτώσει αγοράστηκε από τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας ως δώρο για την κυρία Αλιμόνου.


(Μώλωπες από τα χτυπήματα στο πρόσωπο του συνεργάτη μας)

Διερωτάται εύλογα κάποιος πώς ένας πολίτης ο οποίος υπέστη αυτόν τον αναίτιο ξυλοδαρμό από άνδρες της ασφαλείας ενός γόνου ισχυρής οικογένειας μπορεί να αντιδράσει.


(Το οίδημα στο χέρι από τα χτυπήματα)

Κατά τα φαινόμενα οι «ράμπο»-φρουροί του, ενδεχομένως να ανήκουν στη δύναμη προστασίας υψηλών προσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας.


(Η σπασμένη βάση της πινακίδας)

Λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα το θύμα της επίθεσης μετέβη σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να υποβάλει μήνυση.

Ως οφείλαμε ειδοποιήσαμε το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και μιλήσαμε με τον κ. Περδίκη καθώς και με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστο Μανούρα. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν πως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διελεύκανση του περιστατικού αμέσως μετά την υποβολή μηνύσεως. Ο κ. Περδίκης μας ενημέρωσε πως το όλο περιστατικό είναι ήδη εις γνώσιν του υπουργού Νικόλαου Δένδια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας και οι δύο δεν ήταν σε θέση να μας πληροφορήσουν για το αν και κατά πόσον εν ενεργεία αστυνομικοί φρουρούν τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ ότι υφίσταται ειδική θέση διοικητή της μονάδας φύλαξης υψηλών προσώπων ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά έχει τη δυνατότητα να πληροφορήσει την ηγεσία του υπουργείου για το ποιος διαθέτει φρουρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης