Οι καλύτερες συνταγές για την ομορφιά μας προέρχονται… από την κουζίνα του σπιτιού μας γιατί το φυσικό είναι και το πιο αποτελεσματικό. Και μιλάμε για μάσκες ομορφιάς που μπορούμε όλες να τις φτιάξουμε με προϊόντα που έχουμε στην ντουλάπα ή το ψυγείο μας.

Μάσκα από γιαούρτι
Η ευκολότερη ίσως συνταγή για τη ματαιοδοξία μας. Και προτείνεται μάλιστα για όλους τους τύπους δέρματος. Φτιαγμένη από δύο μόλις συστατικά. Και όχι μόνο για το καλοκαίρι για τα εγκαύματα, όπως νομίζουμε. Θα χρειαστούμε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι που καλό είναι να έχουμε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Τα ανακατεύουμε μαζί και μετά το απλώνουμε στο πρόσωπο. Ένα τέταρτο είναι αρκετό. Για ξηρά δέρματα θα πρέπει να διπλασιάσουμε τη δόση του μελιού. Και για λιπαρά, να δοκιμάσουμε να βάλουμε και μερικές σταγόνες φρέσκου λάιμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάσκα από μέλι
Η καλύτερη πρόταση για το πρόσωπο. Βουτήξτε ένα πανί μέσα σε ζεστό νερό και χαϊδέψτε το πρόσωπό σας για να ανοίξουν οι πόροι. Πασαλειφτείτε τώρα με μέλι για 15-20 λεπτά της ώρας.  Ξεπλύντε το πρόσωπο σας με ζεστό νερό και ύστερα με κρύο, για να κλείσουν οι πόροι. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη συγκεκριμένη θεραπεία, μία φορά την εβδομάδα.

Μπανανομάσκα
Η μπανάνα προσφέρεται για τη δράση της κατά των ρυτίδων. Λιώστε το Ό της μπανάνας μέχρι να γίνει λεία σαν κρέμα. Απλώστε την όπως είναι σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη για ένα τέταρτο να κάνει το θαύμα της.  Ξεπλύντε με νερό. Ζεστό και μετά κρύο. Ταμπονάρετε με πετσέτα και είστε έτοιμη.

Μάσκα με αβοκάντο και καρότο
Η συγκεκριμένη μάσκα συνδυάζει αβοκάντο, πλούσια σε βιταμίνη Ε με καρότα, με καροτίνη και αντιοξειδωτική δράση. Θα χρειαστείτε 1 αβοκάντο, λιωμένο, 1 καρότο, βρασμένο, σε μορφή πουρέ, μισό φλυτζάνι κρέμα, 1 χτυπημένο αβγό, 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Βάλτε όλα σε ένα μπολ και δημιουργήστε μία κρέμα. Αυτήν τη φορά μπορείτε να πασαλείψετε πρόσωπο και λαιμό. Για 10 λεπτά. Ενα toner στο τέλος θα διατηρήσει τη λάμψη. Και θα διώξει τη μυρωδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης