O Mark Zuckerberg κατέχει πλέον την έκτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index).

Ο ιδρυτής του Facebook είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 5,5 δισ. δολ., στον «απόηχο» των εσόδων-ρεκόρ που ανακοίνωσε χθες το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως. Αυτό ήταν αρκετό ώστε η καθαρή αξία της περιουσίας του 31χρονου Zuckerberg να εκτοξευθεί στα… 47 δισ. δολ., ξεπερνώντας τα 45,3 δισ. δολ. των αδελφών Charles και David Koch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στους πέντε δισεκατομμυριούχους που διατηρούν τη θέση τους πάνω από τον Zuckerberg, τον τελευταίο μήνα, έχουν χάσει συνολικά 24 δισ. δολ., μετά και από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, οπότε και οι μετοχές γνώρισαν «βουτιά», εν μέσω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Zuckerberg είναι ο ένας εκ των μόλις τριών δισεκατομμυριούχων που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει το Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η λίστα με τους έξι πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και η καθαρή αξία της περιουσίας τους διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Bill Gates – 77,9 δισ. δολ.
– Amancio Ortega – 70,2 δισ. δολ.
– Warren Buffett – 59,1 δισ. δολ.
– Jeff Bezos – 51,9 δισ. δολ.
– Carlos Slim – 47,8 δισ. δολ.
– Mark Zuckerberg – 47 δισ. δολ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης