Σε σοβαρή κατάσταση 4 από τους 19 τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο, μετά από την επίθεση 32χρονου με αυτοκίνητο, ο οποίος έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Μελβούρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός του αυτοκίνητου, το οποίο έπεσε σκοπίμως πάνω στους πεζούς, είχε προβλήματα ψυχικής υγείας και δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Αυστραλό, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον Σέιν Πάτον, τον επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία απόδειξη που να παραπέμπει σε κάποια σχέση με την τρομοκρατία», είπε ο ίδιος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου, ενός Suzuki SUV, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός.

Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News Australia, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας περιλαμβάνεται στους σοβαρά τραυματίες. Τραυματισμένος φέρεται να είναι και ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος και συνέλαβε τον 32χρονο, αν και ήταν εκτός υπηρεσίας.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει από πεζούς και οδηγούς να αποφύγουν την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο τόπος του συμβάντος θα παραμείνει αποκλεισμένος για αρκετές ώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης