Συνολικά 585 κιλά μεθαμφεταμίνης κατέσχεσαν οι Αρχές στην Αυστραλία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως το εμπόρευμα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μέσα στο φορτίο πλοίου το οποίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι στο νότιο τμήμα της Κίνας. Η εκτιμώμενη συνολική αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ανέρχεται κοντά στα 430 εκατ. δολάρια και πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ από τις διωκτικές Αρχές. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο η Αστυνομία ανακοίνωσε το γεγονός μόλις σήμερα, Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τρεις άνδρες συνελήφθησαν και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο. Πρόκειται για έναν Αυστραλό και δύο αλλοδαπούς (από το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη) και εφόσον κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Ο “πάγος” κατασχέθηκε ύστερα από παρακολούθηση τεσσάρων μηνών εγκατάστασης στην περιοχή του Γουέστ Ράιντ στο Σύδνεϋ, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα για “περίεργη” δραστηριότητα. Πρόκειται για ένα ύπουλο και φρικτό ναρκωτικό που κάνει τρελούς τους χρήστες του», εξήγησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Andrew Scipione.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, στις έρευνες συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας. Το 2011 οι Αρχές είχαν εντοπίσει 300 κιλά μεθαμφεταμίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης