Πόσες και πόσες ένοπλες επιθέσεις δεν έχουμε παρακολουθήσει σε σχολεία των ΗΠΑ, με τελευταία αυτή στο γυμνάσιο του Όρεγκον, που έκανε τον Ομπάμα να δηλώσει ντροπιασμένος με τη σχεδόν συμφιλίωση του λαού του με τη βία.

Όλα αυτά τα περιστατικά οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας αλεξίσφαιρης κουβέρτας, που μπορούν να φορέσουν στην πλάτη τους οι μαθητές και που είναι φτιαγμένη από υλικό το οποίο, όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια «Protecht», μπορεί να απορροφήσει ζημιά και να προστατεύσει όποιον την φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη κουβέρτα σχεδιάστηκε ειδικά για την προστασία μαθητών και δασκάλων σε περίπτωση επίθεσης ενόπλων σε σχολείο και έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αντέχει σε σφαίρες, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που συναντώνται σε στρατιωτικό προστατευτικό εξοπλισμό.

«Κατόπιν εκτεταμένης έρευνας, υπολογίζεται ότι η Bodyguard blanket παρέχει αλεξίσφαιρη προστασία απέναντι στο 90% των όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Είμαστε τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητά της που ενθαρρύνουμε κάθε διευθυντή να το καταστήσει ζωτικό κομμάτι των αντίστοιχων πρωτοκόλλων ασφαλείας σχολείων και πανεπιστημίων» υποστηρίζει η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κουβέρτα μπορεί να δεθεί εύκολα γύρω από έναν ενήλικο ή ένα παιδί και είναι ιδιαίτερα ελαφριά. Διατίθεται σε τρία μεγέθη (small, medium, large) και ενδείκνυται επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, για προστασία από κομμάτια που πέφτουν από το κτήριο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, όπως σεισμοί ή τυφώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης