Ένα αεροπλάνο των Southwest Airlines που εκτελούσε την πτήση εσωτερικού 345 από το Nashville, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της οποία κατέρρευσε το μπροστινό σύστημα προσγείωσης. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Αν και αρχικά, αξιωματούχοι, ανέφεραν πως δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στους 149 επιβάτες του Boeing 737 που προσγειώθηκε στις 17:45 το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), ωστόσο από την αρχή κάποια αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως υπάρχει σύγχυση αναφορικά με το αν υπάρχουν μικροτραυματισμοί. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπάρχουν πέντε επιβάτες που έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά, ενώ η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines, ο μεγαλύτερος εσωτερικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη και δεσμεύτηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ενημερώθηκε για το περιστατικό και έστειλε ερευνητή για να εξετάσει τα αίτια του ατυχήματος το οποίο ανακίνησε στις μνήμες το πρόσφατο περιστατικό προ τριών εβδομάδων, όταν συνετρίβη ένα αεροσκάφος της νοτιοκορεάτικης Asiana στο Σαν Φρανσίσκο όπου σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 180 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ABC/ Bloomberg/ Associated Press

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης