Στο Αμριτσάρ, την ιερή πόλη των Σιχ, ετοιμάζονται να ανοίξουν εστιατόριο τα McDonald’s, το οποίο ωστόσο θα έχει μια ιδιαιτερότητα… Θα είναι το πρώτο που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους χορτοφάγους.

Το εστιατόριο θα ανοίξει πολύ κοντά στον Χρυσό Ναό των Σιχ, που αποτελεί και το μνημείο της πόλης. Αυτό, βέβαια, ενέχει και κάποιους περιορισμούς – που στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελούν εμπόδιο – αφού απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος κοντά στον ναό. Η μεγάλη πολυεθνική θέλει να κερδίσει το κοινό της Ινδίας, γι’ αυτό και πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταβάλει το μενού της, ώστε να προσαρμοστεί στις τοπικές διατροφικές ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι Σιχ – που αποτελούν το 80% του πληθυσμού της Ινδίας και ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο σε πληθυσμό – θεωρούν τις αγελάδες ιερά ζώα και η θανάτωσή τους απαγορεύεται αυστηρά. Επιπλέον, στην επαρχία του Κασμίρ όπου βρίσκεται το Αμριτσάρ κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι -ως γνωστόν- δεν τρώνε χοιρινό. Έτσι, εύλογα η Mc Donald’s αποφάσισε να «παραδώσει» τα όπλα και να εγκαταλείψει το κλασικό μενού της…

Επιμέλεια: Στέφανος Καλλέργης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης