Οι ένοπλοι εξτρεμιστές ισλαμιστές της στενά συνδεδεμένης με την αλ Κάιντα σομαλικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ απειλούν, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πως, αν χρησιμοποιηθεί βία εναντίον τους και γίνει νέα επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, θα σκοτώσουν όλους τους εναπομείναντες ομήρους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα το πρωί εναντίον των ένοπλων ισλαμιστών που κρατούν ομήρους σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με πηγή αυτοπτών μαρτύρων προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι από ενόπλους, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 68 άτομα.

Εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού δήλωσε ότι περίπου δέκα άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τους ενόπλους. «Οι άνθρωποι που κρατούνται ακόμα όμηροι είναι λιγότεροι από δέκα» ανέφερε ο συνταγματάρχης Σάιρους Ογκούνα, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση.


Κενυάτης στρατιώτης επιτηρεί την περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο. Πολίτες που αγωνιούν έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ένας άνδρας διαβάζει εφημερίδα την Κυριακή, στην περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο της φρίκης


Κόσμος που αγωνιά, ελπίζει στην απελευθέρωση όλων των ομήρων


Στρατιώτες μεταφέρονται στο εμπορικό κέντρο για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις


Ένας 18χρονος μουσουλμάνος, ο Rehmad Mehbub,θύμα των ενόπλων ισλαμιστών, κηδεύεται.


To πτώμα της 16χρονης Nehal Vekaria αποτεφρώνεται


Κενυάτες στρατιώτες επεμβαίνουν στο εμπορικό κέντρο του τρόμου


Πανοραμική φωτογραφία του Ουέστγκεϊτ


Κενυάτης στρατιώτης έξω από εμπορικό κέντρο


Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος την Κυριακή

Τα ξημερώματα της Δευτέρας απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι όμηροι

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης