Ο Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Τόκιο, έπειτα από μια επίσημη επίσκεψη 36 ωρών, με κατεύθυνση τη Σεουλ, επόμενο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία.

Κατά την αναχώρησή του προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την αυστηρή απάντηση της διεθνούς κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η Βόρεια Κορέα κάνει το σφάλμα να πραγματοποιήσει άλλη μια πυρηνική δοκιμή, θα πρέπει να περιμένει μια αυστηρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε σε συνέντευξή του στη νοτιοκορεατική εφημερίδα «ΓιουνγκΑνγκ Ίλμπο».

Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα, 04:30 ώρα Ελλάδας).

Στη Σεούλ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πυρηνικής απειλής που προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα, ο Ομπάμα θα επιχειρήσει να συμφιλιώσει τη Νότια Κορέα με τον ιάπωνα γείτονά της: οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους των ΗΠΑ είναι ψυχρές εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, με υπόβαθρο ιστορικά μίση καθώς και μια σύγκρουση για τα θαλάσσια σύνορα, γεγονός που περιπλέκει λίγο περισσότερο τις ασιατικές φιλοδοξίες της Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης