Η αστυνομία της Αυστρίας προχώρησε την Παρασκευή στη σύλληψη εκατοντάδων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη με αφορμή τον αμφιλεγόμενο «Χορό των Ακαδημαϊκών» που διοργανώνει τα τελευταία τρία χρόνια το ακροδεξιό εθνικιστικό «Κόμμα των Ελευθέρων» στα ανάκτορα Χόφμπουργκ.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων είχαν καταφθάσει στην αυστριακή πρωτεύουσα από άλλες χώρες, βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Τα τελευταία χρόνια ο «Χορός των Ακαδημαϊκών» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται ανάμεσα στους πολιτικούς που έχουν δώσει το παρών κατά το παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν η φράση «Έξω οι Ναζί». Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι 38 άνθρωποι προφυλακίστηκαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Περίπου 2.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν τεθεί επί ποδός τις τελευταίες ημέρες λόγω των διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης