Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο πρόεδρος του Ιράν στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης του ξενοδοχείου να προσφέρει διαμονή στον Mahmoud Ahmadinejad, ο οποίος βρίσκεται στο «Μεγάλο Μήλο» προκειμένου να συμμετάσχει στην 67η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.. Η στάση του ισχυρού άνδρα του Ιράν απέναντι στη Δύση όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τις απειλές περί στρατιωτικής επίθεσης στο έδαφος του ασιατικού κράτους, στην περίπτωση που η Τεχεράνη δεν συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποδείξεις και δεν επιτρέψει σε εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να προχωρήσουν σε έλεγχο των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mahmoud Ahmadinejad έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας έχει καθαρά ειρηνικούς σκοπούς, χαρακτηρίζοντας «άδικες» και «επιθετικές» τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ιρανικές επιχειρήσεις και στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας από κράτη της Δύσης (π.χ. Ιαπωνία, Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία). Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν σκηνές από την περσινή Γενική Συνέλευση όταν εκπρόσωποι αρκετών χωρών αποχώρησαν από την αίθουσα όταν έφθασε η στιγμή για την ομιλία του προέδρου του Ιράν.

Δείτε το video…

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/24/152813881.jpg

Διαβάστε επίσης:
Δριμύ κατηγορώ κατά των Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 03:21

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης