Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αιγύπτου ανέβαλε την απόφασή του για τη νομιμότητα της επιτροπής που συνέταξε και ενέκρινε το σχέδιο του νέου συντάγματος της χώρας -και στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές-, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο αναβάλλει την εξέταση της ακύρωσης της σύνθεσης της συντακτικής επιτροπής», όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση. Νωρίτερα, εκατοντάδες υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Καΐρου, αναμένοντας την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές -πολλοί από τους οποίους ήταν τυλιγμένοι σε κουβέρτες και κρατούσαν πορτρέτα του Μόρσι- πέρασαν όλη τη νύχτα μπροστά στο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους δικαστές να εισέλθουν στο κτήριο.

Το σχέδιο του νέου συντάγματος θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 15 Δεκεμβρίου. Χθες εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές διαδήλωσαν υπέρ του Μόρσι, μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον της διεύρυνσης της εξουσίας του προέδρου της Αιγύπτου και του σχεδίου του νέου συντάγματος, το οποίο, σύμφωνα με τους αντιπάλους του, πλήττει την ελευθερία του λόγου και την ανεξιθρησκία.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης