Με δραματικούς ρυθμούς ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την πρωινή κατάρρευση του οκταώροφου κτηρίου «Rana Plaza» στην Ντάκα του Μπαγκλαντές.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος προΐσταται της επιχείρησης διάσωσης, μιλά για τουλάχιστον 82 νεκρούς και 700 τραυματίες, εκφράζοντας την ίδια στιγμή φόβους για πολλά περισσότερα θύματα απ’ όσα μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Rana Plaza», το οποίο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, υψωνόταν στη Savar – μία περιοχή στα προάστια της Ντάκα- και σε αυτό στεγάζονταν πολλές βιοτεχνίες ενδυμάτων καθώς και ένα εμπορικό κέντρο. Η ώρα της κατάρρευσης ήταν εργάσιμη, (09.00 τοπική), με αποτέλεσμα μέσα σε αυτό να βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Σημειώνεται πως το μόνο μέρος του κτηρίου το οποίο δεν κατέρρευσε ήταν το ισόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή εκατοντάδες είναι τα άτομα της Πυροσβεστικής και του στρατού που προσπαθούν να εντοπίσουν και να διασώσουν όσους εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αγνοείται η τύχη τουλάχιστον εκατό ακόμη ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αξιωματικοί της αστυνομίας καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες του κτηρίου για εγκληματική αδιαφορία, καθώς μόλις χθες είχαν εντοπιστεί ύποπτες ρωγμές στον σκελετό του και, παρά τις δοθείσες εντολές για άμεση εκκένωση του κτηρίου, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με τα τραγικά σημερινά επακόλουθα.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: Εκατόμβη νεκρών από κατάρρευση κτηρίων στο Μπαγκλαντές, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013, 09:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης