Έκρηξη σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, τον πεζόδρομο İstiklal σημειώθηκε το πρωί. Ξένα δίκτυα μεταδίδουν πως πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και τουλάχιστον 36 τραυματίες.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχονταςΌπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από παράρτημα του ελληνικού προξενείου και κοντά στο πολυκατάστημα Demirören. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα εξερράγη προτού ο βομβιστής φτάσει στον στόχο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή πέριξ του σημείου όπου σημειώθηκε η έκρηξη αποκλείστηκε, ενώ ασθενοφόρα έχουν φθάσει επιτόπου.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας.

Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι έξι από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Haseki και ένας εξ αυτών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμη δύο τραυματίες οι οποίοι έχουν υποστεί εκτεταμένα τραύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Şişli Etfal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα επίθεση σημειώνεται μία μόλις εβδομάδα μετά την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 120.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης