Η ιαπωνική εταιρεία Fujitsu, στο πλαίσιο της έκθεσης κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, παρουσίασε το νέο της προϊόν, ένα μπαστούνι που επιτελεί ποικίλες λειτουργίες και αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους ηλικιωμένους.

Εκτός από την κλασική χρήση του, δηλαδή να προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη κατά το περπάτημα, το μπαστούνι αυτό διαθέτει ενσωματωμένο GPS, το οποίο και μπορεί να συνδεθεί με έναν προσωπικό υπολογιστή, επιτρέποντας έτσι στους συγγενείς του ηλικιωμένου να γνωρίζουν που βρίσκεται αυτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μέσω αυτού του συστήματος πλοήγησης, εάν ο χρήστης του έχει χάσει τον δρόμο του, τότε αυτό δονείται και στην οθόνη εμφανίζεται ένα βέλος το οποίο και οδηγεί τον ηλικιωμένο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες λειτουργίες του περιλαμβάνει και ειδικό μηχανισμό που μετρά την θερμοκρασία και τους παλμούς και συνδέεται στο διαδίκτυο. Αν παρατηρηθεί κάποια ανωμαλία στα παραπάνω, τότε το μπαστούνι στέλνει αυτόματα μήνυμα στα επείγοντα περιστατικά κάποιου προκαθορισμένου νοσοκομείου.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης