Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται από το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, στην Ανατολική Βοσνία, όπου θα ενταφιασθούν ακόμη 520 θύματα της σφαγής 8.000 μουσουλμάνων πριν από 17 χρόνια από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πόνος, πόνος χωρίς τέλος. Και όταν έρχεται η 11η Ιουλίου κάθε χρόνο, αυτός ο πόνος γίνεται αβάσταχτος. Τα λείψανα του πατέρα μου βρέθηκαν κατά τις εκταφές σε δύο ομαδικούς τάφους. Οι δύο αδελφοί μου σκοτώθηκαν επίσης στη σφαγή, αλλά δεν έχουν ακόμη βρεθεί» δήλωσε η Σέβντια Χαλίλοβιτς, που βρίσκεται στο κέντρο μνήμης στο Ποτοτσάρι, κοντά στη Σρεμπρένιτσα, για την κηδεία του πατέρα της.

Πλήθος κόσμου έφθασε την Τρίτη στο Ποτοτσάρι, αφού διέσχισε περπατώντας αντίστροφα τον δρόμο που έκαναν οι μουσουλμάνοι της Σρεμπρένιτσα μέσα από τα δάση, για να γλυτώσουν τη σφαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταφή των λειψάνων που έχουν βρεθεί σε ομαδικούς τάφους και έχουν αναγνωρισθεί οργανώνεται κάθε χρόνο στο Ποτοτσάρι, με την ευκαιρία της επετείου της σφαγής.

Μέχρι σήμερα, 5.137 θύματα έχουν ενταφιασθεί στο νεκροταφείο του μνημείου της σφαγής και, σύμφωνα με τους οργανωτές, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι αναμένονται φέτος στις τελετές μνήμης.

Διαβάστε επίσης:
Σερβία: «Πόρτα» στον πρόεδρο από τους γείτονες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012, 03:22
«Τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα δε συνιστούν γενοκτονία»
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012, 00:43

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης