Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε επάνω σε πεζούς που περπατούσαν σε δημοφιλή πεζόδρομο απέναντι από την Παλιά ΠόληΤέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε επάνω σε πεζούς που περπατούσαν σε δημοφιλή πεζόδρομο απέναντι από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών, χαρακτηρίζοντας το συμβάν σκόπιμη επίθεση.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, μία σκόπιμη επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο, το οποίο μετέδωσε ότι τα πτώματα «ήταν διάσπαρτα στο δρόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ραδιόφωνο του Ισραήλ, μεταδίδει ότι νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, μετά από πυρά αστυνομικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι Παλαιστίνιος.

Όπως αναφέρει το RT, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας στο Τwitter, το φορτηγό στόχευσε σε ομάδα στρατιωτών η οποία μόλις είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που το φορτηγό πέφτει πάνω στους στρατιώτες:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της επίθεσης:



Νετανιάχου: Ο οδηγός του φορτηγού φαίνεται ότι ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε σήμερα το πρωί τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες σε πεζόδρομο της δυτικής Ιερουσαλήμ ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Χαλιφάτου, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης