Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με αφορμή τη νέα απόφαση δικαστηρίου να μην παραπέμψει σε δίκη αστυνομικό ο οποίος στραγγάλισε ένα Αφροαμερικανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς περιμένοντας την απόφαση και τα επεισόδια άρχισαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απομακρύνουν έτσι ώστε να μην διακόπτουν την κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές, «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ήταν τα τελευταία λόγια του Έρικ Γκάρνερ, ενώ τον έπνιγε ο αστυνομικός.

Διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις και βέβαια στο Φέργκιουσον όπου ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.Ο αστυνομικός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Έρικ Γκάρνερ.




ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Έρικ Χόλντερ ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, να εξετάσει την υπόθεση. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί για να διαπιστωθεί εάν καταπατήθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα του θύματος.

Η νέα αυτή δικαστική απόφαση έρχεται μία εβδομάδα μετά τη μη παραπομπή του Ντάρεν Γουίλσον για το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν και ήδη έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου, που βλέπει μέσα σε μία εβδομάδα αστυνομικούς να μην περνούν καν από δίκη για το θάνατο δύο Αφροαμερικανών.

Η οργή του κόσμου ήταν ίσως και η αφορμή γι΄αυτή την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον Έρικ Χόλντερ να ζητά ηρεμία από τον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης