Ένας άνδρας, που αναγνωρίσθηκε ως ο γνωστός φαρσέρ Γιέντρι Σάντσες, που έχει απασχολήσει με τις απροσδόκητες εμφανίσεις του τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας, κατόρθωσε χθες να παρακάμψει την ασφάλεια του και να σπρώξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την ορκωμοσία του στο Καράκας ως διάδοχος του αποθανόντος Ούγκο Τσάβες.

Ντυμένος στα κόκκινα, το χρώμα του κόμματος και των οπαδών του «τσαβισμού», ο εισβολέας διέκοψε την ομιλία του Μαδούρο, του πήρε από τα χέρια το μικρόφωνο, παρά την προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Ντιοσδάδο Καβέγιο να τον συγκρατήσει. «Νικολάς, ονομάζομαι….», πρόφθασε να αρθρώσει ο Σάντσες, προτού τον απομακρύνουν από το βήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επεισόδιο εξανάγκασε τα τηλεοπτικά δίκτυα να διακόψουν για λίγα λεπτά τη ζωντανή αναμετάδοση της ορκωμοσίας.

«Η ασφάλεια απέτυχε πλήρως, θα μπορούσαν να με είχαν πυροβολήσει», δήλωσε ο Μαδούρο, επαναλαμβάνοντας την ομιλία του. «Επεισόδιο λήξαν», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως αργότερα θα συνομιλήσει με τον νεαρό «που έδειξε κακή διαγωγή».

«Τώρα θα πουν ότι αυτό ήταν ένα μοντάζ, ένα “ριάλιτι σόου” που ανεβάσαμε για να προσελκύσουμε την προσοχή» του κόσμου, ειρωνεύθηκε ο νέος πρόεδρος, υπαινισσόμενος τις πιθανές αντιδράσεις του ηττηθέντος συντηρητικού αντιπάλου του στις εκλογές Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος αμφισβητεί το τελικό αποτέλεσμα της εκλογής του Μαδούρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28 χρονος Σάντσες, ο οποίος κρατείται και εναντίον του θα ξεκινήσει έρευνα, έχει γίνει ειδικός σε απρόσκλητες παρεμβάσεις σε πολιτικές συγκεντρώσεις, μουσικές συναυλίες, ή ακόμη καλλιστεία, ενημερώνει ο τοπικός Τύπος.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης