Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα στην Τζόρτζια των Η.Π.Α., η οποία ήταν μια από έξι πολιτείες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που επλήγησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από σαρωτικούς ανεμοστρόβιλους.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις οροφές σπιτιών, ξερίζωσαν δέντρα και έκοψαν καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες να μεταφέρονται με ελαφρά τραύματα στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Διακοπές ρεύματος σε τουλάχιστον 60.000 κατοικίες)

Στην πόλη Άντερσβιλ της Τζόρτζια ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στο τροχόσπιτο του, ενώ οχήματα ανατράπηκαν σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου 75 που διέρχεται μέσα από τα διοικητικά όρια της πολιτείας. Πλάνα από ερασιτεχνικό video δείχνουν τον ανεμοστρόβιλο να περνά μέσα από την πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 97 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Ατλάντα.


(Εικόνες καταστροφής στην πόλη Άντερσβιλ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Τεράστιες ζημιές στην πόλη Άντερσβιλ)

Στο Νάσβιλ του Τενεσί σημειώθηκε ο δεύτερος θάνατος, όταν δέντρο καταπλάκωσε αποθήκη μέσα στην οποία είχε βρει πρόχειρο καταφύγιο κάτοικος της πόλης.

Ασυνήθιστο φαινόμενο για μήνα Ιανουάριο

Μόνο στην πολιτεία του Τένεσι υπήρξαν επιβεβαιωμένες αναφορές για τρεις ανεμοστρόβιλους, με τη μέση ταχύτητα των ανέμων να φθάνει ακόμα και τα 113 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, στο Αρκάνσας ένας άνδρας χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ στο Κεντάκι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι άνεμοι παρέσυραν το τροχόσπιτο στο οποίο διέμεναν. Στο Μισισίπι χιλιάδες σπίτια παρέμειναν χωρίς ρεύμα σε τουλάχιστον 10 κομητείες, ενώ στην Ιντιάνα μεγάλο τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου γέμισε με κλαδιά δέντρων, σκουπίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα.


(Ανατροπή αυτοκινήτων λόγω των θυελλωδών ανέμων)


(Μεγάλα προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο 75)

Εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των Η.Π.Α. ανέφερε πως πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται στην ένωση ενός ψυχρού μετώπου από την Αρκτική με θερμά ρεύματα αέρα από τον Κόλπο του Μεξικού.

«Συνήθως τον μήνα Ιανουάριο το ενδιαφέρον των Αρχών επικεντρώνεται στο χιόνι και τον πάγο», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:
Χορεύοντας με τους… ανεμοστρόβιλους στη λίμνη Μίσιγκαν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, 05:50
Δέσμευση για βοήθεια στις πολιτείες που επλήγησαν από τους τυφώνες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 01:43
Τουλάχιστον 15 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 02:59

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης