Για «εξαγωγή τρομοκρατίας» κατηγόρησε την Ρωσία σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, προσθέτοντας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Μόσχα χτίζει ένα νέο Τείχος του Βερολίνου στην Ευρώπη.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι σαφές ότι οι γείτονές σας οι Ρώσοι αποφάσισαν να υψώσουν ένα νέο τείχος του Βερολίνου και επιδιώκουν την επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο», δήλωσε ο Γιατσενιούκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί καλυμμένες δυνάμεις της για να οργανώνει ενόπλους αποσχιστές οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτίθενται στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και καταλαμβάνουν κρατικά κτήρια.

«Η κυβέρνηση της Ρωσίας πρέπει να ανακαλέσει αμέσως τις μικτές ομάδες των υπηρεσιών ασφαλείας της, να καταδικάσει τους τρομοκράτες και να απαιτήσει να εγκαταλείψουν τα κτήρια», σημείωσε ο Γιατσένιουκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Όλα τα παραπάνω μονάχα στο βαθμό που η Ρωσική Ομοσπονδία ενδιαφέρεται για την εξομάλυνση της κατάστασης, πράγμα για το οποίο διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες», πρόσθεσε ο ίδιος κλείνοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης