Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε πριν από δύο ημέρες ανοικτά της Κω, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία μάνα με τα δυο της παιδιά που κατάγονταν από το Κομπανί της Συρίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η νύφη της Ρεχάν Κουρντί, Τίμα Κουρντί, η οποία διαμένει στον Καναδά, αποκάλυψε ότι η Ρεχάν έτρεμε στην ιδέα να διασχίσει το Αιγαίο για την Κω, διότι δεν γνώριζε κολύμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια ανέφερε ότι άλλη λύση δεν υπήρχε, από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές αέρριψαν το αίτημα αποχώρησής τους από τη χώρα.

Η ίδια περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια πως ήταν εκείνη που έδωσε στον αδερφό της τα χρήματα που χρειάζονταν προκειμένου εκείνος να τα καταβάλει με τη σειρά του στον διακινητή που θα τους οδηγούσε εκτός συνόρων.

«Μίλησα με τη γυναίκα του αδερφού πριν μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι… δεν θέλω να πάω, μου είπε. Όμως υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά, δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή…» είπε η Τίμα Κουρντί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρεχάν Κουρντί με το τρίχρονο αγγελούδι της, Αϊλάν

H Tίμα Κουρντί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης