Η μικρή φάλαγγα οχημάτων του τουρκικού στρατού εισέρχεται στην κωμόπολη Σίρνακ, στο τριεθνές σημείο μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφέρουν τις σωρούς τριών ανταρτών του PKK μετά την επίθεση της τουρκικής οργάνωσης στο αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής της περιοχής, που προκάλεσε των θάνατο 10 στρατιωτικών και των τραυματισμών 7 ακόμη Tούρκων στρατιωτών, τρείς εκ των οποίων χαροπαλεύουν.

Οι κάτοικοι του Σιρκάν ξεσπούν σε ζητωκραυγές και υποδέχονται του νεκρούς αντάρτες ως ήρωες. Οι ιαχές ακούγονται στα κουρδικά. Κάποιοι κάτοικοι τοποθετούν στο μικρό τουρκικό τεθωρακισμένο μία σημαία του PKK. Στο video που θα παρακολουθήσετε οι εικόνες μιλούν από μόνες του. Ουδείς Τούρκος στρατιωτικός δεν τολμά να αφαιρέσει τη σημαία της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν από το καπό του στρατιωτικού οχήματος.


(Το τρίγωνο του θανάτου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μερικές εβδομάδες σκηνές τέτοιου βεληνεκούς επαναλαμβάνονται κατά μήκος 400 περίπου χιλιομέτρων επί της συνοριακής γραμμής. Στο τουρκικό κοινοβούλιο ακούγονται ήδη επίσημες φωνές που καταγγέλλουν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας στην γραμμή αυτή. Η Τουρκία έχει εισέλθει για τα καλά στο εφιαλτικό σπιράλ μιας άτυπης αλλά απολύτως υπαρκτής πολεμικής αναμέτρησης, μία ασύμμετρης συνέπειας της εμπλοκής της Άγκυρας στο συριακό ζήτημα.

H καταδρομική επίθεση των Κούρδων

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής σε αστυνομική και στρατιωτική βάση στην επαρχία Σίρνακ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, δέκα άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις βαριά.

«Δέκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Βαχντετίν Εζκάν. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάμπ. Η επίθεση είχε τέσσερις διαφορετικούς στόχους

Συγκεκριμένα, ομάδα ανταρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και πολυβόλα όπλα μακράς εμβέλειας σε εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή. Αστυνομικοί και στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις, τόνισε ο Εζκάν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 20 αντάρτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Παρακολουθήστε το video:

Η σύγκρουση μεταξύ του PKK και των τουρκικών δυνάμεων μαίνεται επί σχεδόν 30 χρόνια, έχοντας έως σήμερα στερήσει τη ζωή σε περίπου 45.000 ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις του εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.


(Κούρδοι τοποθετούν σημαίες στα υψώματα και τουρκικά πολεμικά ελικόπτερα χτυπούν τους στόχους)


(Επίθεση στο σπίτι του Τούρκου Έπαρχου)


(Γέφυρα που κατέρριψαν οι αντάρτες κατά τη φυγή τους)

«Η Νοτιοανατολική Τουρκία ελέγχεται από το PKK»

Να θυμίσουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχαντίν Ντεμίρτας, αποκάλυψε ότι το PKK ελέγχει όλη τη Νοτιοανατολική Τουρκία σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων. Μάλιστα, ανέφερε πως ο τουρκικός στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο από αέρος, καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπό τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης!

«Το PKK ελέγχει την περιοχή εντός Τουρκίας από το Σεμντίνλι μέχρι την περιοχή Τσουκούρτζα, σε μια ακτίνα 300-400 χιλιομέτρων. Ο στρατός το μόνο που μπορεί να κάνει να προμηθεύει τα φυλάκια με ελικόπτερα. Οι δρόμοι, δηλαδή η ξηρά, είναι στον έλεγχο του PKK».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης