Συνολικά δύο ώρες πάλευαν οι γιατροί που πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση σε ένα σκυλί ράτσας τζάκ ράσελ για να αφαιρέσουν από μέσα του συνολικά 111 κέρματα, τα οποία το οικόσιτο ζώο είχε καταπιεί.

Το κατοικίδιο του Τιμ Κέλεχερ, κατοίκου Μανχάταν, ένας 13χρονος σκύλος έχει μια κακή συνήθεια: Ό,τι βρίσκει θέλει το φάει. «Οτιδήποτε βρει το καταβροχθίζει ,ακόμη και αν είναι σκουπίδια ή κάτι παρόμοιο», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι λογικό, ο Κέλεχερ δεν είχε καταλάβει πως το σκυλί του είχε καταναλώσει όλα αυτά τα κέρματα. Ορισμένες αντιδράσεις του 13χρονου σκύλου, όπως το ότι άρχισε να βήχει παράξενα και να βγάζει αίμα από το στόμα, είχαν σαν αποτέλεσμα να θορυβήσουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και έσπευσε να το μεταφέρει στον κτηνίατρο.

Οι γιατροί άρχισαν να εξετάζουν τον σκύλο και χρειάστηκε να του κάνουν ακτινογραφίες, προκειμένου να βρουν τι συνέβαινε στο ζώο. Μόλις εντόπισαν το πρόβλημα, προχώρησαν κατευθείαν σε χειρουργική επέμβαση και αφαιρούσαν πέντε κέρματα τη φορά για να σώσουν τον σκύλο από τις μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου που θα απελευθερώνονταν και θα κατέστρεφαν σταδιακά το συκώτι και τα νεφρά του.

Ευτυχώς για το σκυλί, όλα πήγαν καλά, δεν υπήρξε οποιαδήποτε επιπλοκή και μετά από μερικές μέρες το σκυλί επέστρεψε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του. Δεδομένα, πάντως, ο Τιμ Κέλεχερ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με το κατοικίδιο του και την τάση που έχει να καταβροχθίζει τα πάντα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης