Ο «πρεσβύτερος» της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τζόν Κόνιερς, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται από τη θέση του επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών συνεργάτιδών του για σεξουαλική παρενόχληση.

Την Τρίτη ξεκίνησε εσωτερική έρευνα από το Κογκρέσο με επίκεντρο το σημαίνον αυτό στέλεχος, που εκλέγεται από το 1965 και που πρωτοστάτησε στη μάχη υπέρ της αναγνώρισης των πολιτικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής ηλικίας 88 ετών αρνήθηκε όσα του προσάπτουν και σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε διαβεβαίωσε ότι «ανυπομονεί να δώσει εξηγήσεις» ενώπιον της επιτροπής Δεοντολογίας του σώματος.

«Όμως σκέφτηκα ότι η παρουσία μου, ως Δημοκρατικός, στην ανώτερη θέση στους κόλπους της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων δεν θα εξυπηρετούσε τις προσπάθειες που γίνονται όσο η έρευνα της επιτροπής Δεοντολογίας βρίσκεται σε εξέλιξη» εξήγησε ο βουλευτής, που εκλέγεται στο Ντιτρόιτ, αναφορικά με τους λόγους της παραίτησής του.

Ο Κόνιερς παραδέχθηκε ότι έδωσε το ποσό των 27.000 δολαρίων το 2015 σε μια πρώην συνεργάτιδά του στο κοινοβούλιο που τον κατηγόρησε ότι την απέλυσε διότι εκείνη απέρριψε τις ανάρμοστες προτάσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε τη Δευτέρα ο ιστότοπος Buzzfeed, όπως επίσης δηλώσεις πρώην συνεργατών και συνεργάτιδων του Τζον Κόνιερς, τις οποίες είχαν υπογράψει ενώ είχαν ορκιστεί το 2014, όπου περιέγραφαν τον τρόπο με τον οποίο ο βουλευτής παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις άγγιζε και με σεξουαλικό τρόπο.

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου σήμερα, με αφορμή την παραίτηση Κόνιερς, ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη κάθε καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης».

«Όσο τεράστια κι αν είναι η συμβολή κάποιου, τίποτα δεν επιτρέπει την παρενόχληση» τόνιζε η ίδια σε ένα tweet.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης