Ένα κοριτσάκι τριών μηνών υπέκυψε στα τραύματά του, την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ, όταν ένας νεαρός Παλαιστίνιος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων, που βρίσκονταν σε στάση του τραμ. Οι ισραηλινές Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν επέζησε. Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφεραν η Αστυνομία και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 21χρονος Παλαιστίνιος οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε ελαφρά από αστυνομικό που ήταν στο σημείο.

«Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι ήδη γνωστός στην αστυνομία και έχει φυλακιστεί στο παρελθόν», είπε από το σημείο ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της φυλάκισής του.

O δράστης είναι στενός συγγενής ενός γνωστού πρώην κατασκευαστή βομβών της Χαμάς, του Μούχι αλ Ντιν Σαρίφ, που σκοτώθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1998, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγγενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Bίντεο με το περιστατικό, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, εικονίζεται ένα γκρι αυτοκίνητο να στρίβει απότομα έπειτα από μία διασταύρωση σε μια κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει τη δυτική Ιερουσαλήμ και την ανατολική Ιερουσαλήμ, πολύ κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας. Αφού ανεβαίνει πάνω σε μία νησίδα που χρησιμοποιούν οι πεζοί μεταξύ του δρόμου και των γραμμών του τραμ, παρασύρει τους πεζούς που βρίσκονται εκεί.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε σήμερα να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ μετά την «τρομοκρατική» επίθεση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης «διέταξε την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ αφότου ένας Παλαιστίνιος τρομοκράτης παρέσυρε οκτώ ανθρώπους και σκότωσε ένα μωρό» με ένα αυτοκίνητο έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου Οφίρ Γκέντελμαν στο Twitter.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης