Άρχισε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις εννέα η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στο Στρασβούργο, με αντικείμενο την προσφυγή του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ζητεί να του δοθεί και πάλι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι βάσει της ιταλικής νομοθεσίας δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές για συνολικό διάστημα έξι ετών λόγω της οριστικής καταδίκης του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για φορολογική απάτη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι υπογραμμίζουν όμως ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται με αναδρομική ισχύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του ιδρυτή και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια είναι να καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης. Οι περισσότεροι αναλυτές πάντως τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να τα καταφέρει από την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να εκδώσει την απόφασή του ακόμη και σε δέκα μήνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κάνει γνωστό ότι θα λάβει ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ όπως έχει διαρρεύσει είναι πιθανό να αναγράφεται και το επώνυμό του στο ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια. «Θα παραμείνω πάντα στο πολιτικό πεδίο, όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης