Κυνηγοί θησαυρών από όλη την Ευρώπη έχουν συγκεντρωθεί σε πόλη της Πολωνίας, μετά τους ισχυρισμούς δύο ανθρώπων ότι βρήκαν τρένο των Ναζί γεμάτο με χρυσό.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι ερευνούν την υπόθεση, ενώ οι επισκέπτες ευελπιστούν να πάρουν ένα μέρος από τα λάφυρα ή τουλάχιστον να γίνουν μάρτυρες μίας πιθανώς εκπληκτικής ιστορικής ανακάλυψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο προκειμένου να διαπραγματευτούν με τις αρχές για το 10% των ευρέτρων για το τρένο και το περιεχόμενό του, ενώ επεσήμαναν ότι μόνο όταν εξασφαλίσουν την αμοιβή τους γραπτώς θα αποκαλύψουν το μέρος όπου βρίσκεται. Στο μεταξύ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το όχημα περιέχει μέχρι και 30 τόνους χρυσού, καθώς και διαμάντια, άλλα πετράδια και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ένα θωρακισμένο τρένο γεμάτο με θησαυρούς ξεκίνησε από τη γερμανική πόλη Breslau (Wroclaw στην Πολωνία) και οδηγήθηκε μέσα από ένα τούνελ σε μία πλαγιά λόφου κοντά σε μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, καθώς ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε και οι σύμμαχοι διεξήγαγαν εναέριες επιδρομές κατά τις τελευταίες μέρες του πολέμου. Λέγεται ευρέως ότι οι Ναζί έκρυψαν τα λάφυρα -η πλειοψηφία των οποίων είχαν κλαπεί από οικογένειες Εβραίων- στο τέλος του πολέμου, αφού δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τα μεταφέρουν δυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης