Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έδωσε εντολή να ληφθούν μέτρα, περιλαμβανομένης της αποστολής μιας ειδικής ομάδας διάσωσης και αρωγής, για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα μετά την κατάρρευση ενός υδροηλεκτρικού φράγματος που ανεγειρόταν από νοτιοκορεατικές κατασκευαστικές εταιρείες στο Λάος, γνωστοποίησε το γραφείο του.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νότιο Λάος αγνοούνται, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ήδη 19 κάτοικοι έχουν ανασυρθεί νεκροί μετά την κατάρρευση του φράγματος, που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες που «κατάπιαν» χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος διέταξε να ληφθούν σθεναρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μιας ομάδας διάσωσης και βοήθειας, καθώς και να ερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, αφού δικές μας εταιρείες συμμετείχαν στην ανέγερση του φράγματος» δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας στη Σεούλ.

Στο μεταξύ, ο Μπουνχόμ Φομασάν, κυβερνήτης της απομακρυσμένης επαρχίας Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, όπου κατέρρευσε το φράγμα, γνωστοποίησε ότι 19 άνθρωποι «βρέθηκαν νεκροί» και περισσότεροι από 3.000 «πρέπει να διασωθούν», ενώ 2.851 διασώθηκαν ήδη, κατά δηλώσεις του που δημοσίευσε η εφημερίδα «Vientiane Times».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης