Έσοδα έως 4 δισ. ευρώ το χρόνο περιμένει το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών από τη νομιμοποίηση της κάνναβης σύμφωνα με μελέτη διεθνούς οργανισμού.

Ο οργανισμός Health Poverty Action υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα της νομιμοποίησης της κάνναβης στη Μεγάλη Βρετανία προσθέτοντας ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόληψη απέτυχε. Σύμφωνα με τη δική μας οπτική όλα έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση της αγοράς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Βλέπουμε, επίσης, τα πιθανά οφέλη από φορολογική σκοπιά αν υπάρξει αυτή η ρύθμιση» εξήγησε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Υπέρ μιας τέτοιας κίνησης έχουν ταχθεί οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι αλλά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας δεν μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το 47% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της πώλησης κάνναβης σε καταστήματα με άδεια. Το ποσοστό μάλιστα αυξάνεται σε 52% στις ηλικίες 18-44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης