Στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ραχίν, στο δυτικό τμήμα της Μιανμάρ, βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ο.Η.Ε., μετέδωσε τo Associated Press.

Ο Βιτζάι Ναμπιάρ έφθασε στην πόλη Σιττούε, πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε βουδιστές και Ροχίνγκιας (μέλη μουσουλμανικής μειονότητας) κοντά στα σύνορα με το Μπανγκλαντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το λιντσάρισμα 10 μουσουλμάνων, στις 3 Ιουνίου στο κρατίδιο Ραχίν από ένα πλήθος βουδιστών ως αντίποινα στη σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας, βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή στην πόλη Μαουνγκντάου, που κατοικείται κυρίως από μέλη της συγκεκριμένης μουσουλμανικής μειονότητας. Οι θρησκευτικές συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στη Σιττούε, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 25.

Την ίδια στιγμή, ο Ο.Η.Ε. προχώρησε στην απόσυρση 44 υπαλλήλων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό πως οι Αρχές του Μπανγκλαντές έχουν κλείσει τα σύνορα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που σπεύδουν με πλοιάρια να βρουν καταφύγιο στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:
Κλειστά τα σύνορα για τους πρόσφυγες της Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012, 06:38

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης