Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τραγικό δυστύχημα με Ρωσικό αεροσκάφος στην Αίγυπτο που κόστισε τη ζωή σε 224 επιβαίνοντες. 
 
«Η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και την εμπειρία των ερευνητών, επιτρέπουν στο να “καταστεί επικρατέστερο” το σενάριο μιας επίθεσης η οποία προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους στην Αίγυπτο», γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oλα ήταν φυσιολογικά όσον αφορά στη λειτουργία των οργάνων του αεροσκάφους«Η ανάγνωση των δεδομένων του Καταγραφέα των Στοιχείων Πτήσης (Flight Data Recorder) και του Αποτυπωτή Ομιλιών Θαλάμου Διακυβέρνησης (Cockpit Voice Recorder) καταδεικνύει ότι όλα ήταν φυσιολογικά» όσον αφορά στη λειτουργία των οργάνων του αεροσκάφους όπως και στις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων έως το 24ο λεπτό της πτήσης όταν τα δύο μαύρα κουτιά σταμάτησαν απότομα να καταγράφουν δεδομένα, ένα γεγονός που ενδεχομένως συμπίπτει με μια πολύ αιφνίδια εκρηκτική αποσυμπίεση», επισήμανε αυτή η πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Λίγο νωρίτερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι το ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet το οποίο συνετρίβη στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει τον βίαιο και αιφνίδιο χαρακτήρα με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDR), που καταγράφει τις παραμέτρους της πτήσης, «τα πάντα είναι φυσιολογικά, απόλυτα φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατόπιν (συμβαίνει κάτι) βίαιο και έπειτα τίποτα» σημείωσε η πηγή.

«Αυτό καταδεικνύει ότι υπήρξε ένα αναπάντεχο γεγονός, με άμεσες επιπτώσεις», προσέθεσε η ίδια πηγή.
Υπογράμμισε ακόμη ότι φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν πως ορισμένα εξ αυτών μοιάζουν πως διαλύθηκαν από τις επιπτώσεις ενός γεγονότος που συνέβη από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αεροσκάφους – «αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού».

Εξετάζεται η τοποθέτηση βόμβας από υπάλληλο του αεροδρομίου

Παράλληλα, στις έρευνες που διεξάγουν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζεται και το ενδεχόμενο τοποθέτησης βόμβας στο μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά από υπάλληλο του αεροδρομίου στο Σαρμ Ελ Σεϊχ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η βόμβα φέρεται να τοποθετήθηκε την τελευταία στιγμή στον χώρο των αποσκευών του αεροπλάνου από κάποιον ή κάποιους που εργάζονται ως μεταφορείς των αποσκευών στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι υπάρχει «μια πιθανότητα» να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο.

Σε δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KIRO/CBS News, στις οποίες αναφέρθηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, ο Ομπάμα δήλωσε: «Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι οι δικοί μας ερευνητές και η δική μας κοινότητα (υπηρεσιών) πληροφοριών θα μάθουν τι συνέβη προτού προβούμε σε συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι όμως ασφαλώς πιθανό να υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης