Σε κοινό τους άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post οι πολιτικοί ηγέτες των Η.Π.Α. και της Βρετανίας χαρακτήρισαν «μοναδική» τη σχέση που συνδέει τις δύο χώρες, ξεκαθαρίζοντας πως «ο κόσμος βασίζεται σε αυτή τη σχέση ουσίας».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, πρόκειται να επισκεφτεί τις Η.Π.Α. όπου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Barack Obama. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την πρόσφατη δολοφονία 16 αμάχων από Αμερικανό στρατιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι και η εξέγερση στη Συρία καθώς και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. από τον Ιούλιο του 2010 όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πρόσφατα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στην αντίστοιχη της G8.

«Η συμμαχία Η.Π.Α. και Βρετανίας στηρίζεται σε μια ειλικρινή συνεργασία, βασισμένη στην ιστορία, τις παραδόσεις και τις αξίες που μοιραζόμαστε. Αυτό όμως που την κάνει μοναδική και τόσο ιδιαίτερη είναι ότι απλώς βασιζόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο και με τη σειρά του ο κόσμος στηρίζεται σε αυτή τη συμμαχία», επισημαίνεται στο άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Δεν πρόκειται να επισπεύσουμε την αποχώρησή μας από το Αφγανιστάν», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 00:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης