O Πολ Γούλφοβιτς, ένας Ρεπουμπλικανός σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους, σχεδιάζει να ψηφίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι διατηρεί “σοβαρές επιφυλάξεις”, έγραψε σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Ο Γούλφοβιτς, που έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Μπους και πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, κρίνει πως ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ συνιστά μια απειλή για την ασφάλεια καθώς θαυμάζει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά κι εξαιτίας των απόψεών του για την Κίνα, επισημαίνει το περιοδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές πόσο απαράδεκτος είναι» τόνισε ο συντηρητικός πολιτικός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Γούλφοβιτς εντάσσεται με τη σειρά στον μακρύ κατάλογο των επιφανών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν τον μεγιστάνα στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

«Εύχομαι να υπήρχε ένας υποψήφιος τον οποίο θα υποστήριζα με ενθουσιασμό. Θα πρέπει να ψηφίσω την Χίλαρι Κλίντον, αν και διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για εκείνη» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos αυτήν την εβδομάδα κατέδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδιζε στις πολιτείες-κλειδιά της Φλόριντας, του Οχάιο και της Βιρτζίνια και θα είχε πιθανότητα 95% να επικρατήσει του Ντόναλντ Τραμπ εάν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.

Ο Πολ Γουλφοβιτς απέρριψε την περιγραφή που του αποδίδεται, του αρχιτέκτονα του πολέμου των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ το 2003 υποστηρίζοντας ότι εάν πραγματικά ήταν ο αρχιτέκτονας πολλά πράγματα θα είχαν διαφορετική έκβαση, έγραψε το περιοδικό.

Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος ήταν η απελευθέρωση της χώρας κι όχι η κατάκτησή της. Υπερασπίστηκε δε την απόφαση της εισβολής στο Ιράκ, με το επιχείρημα ότι βασιζόταν σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που αποδείχθηκαν εσφαλμένες αργότερα.

«Φυσικά θα είχαμε προχωρήσει διαφορετικά εάν γνωρίζαμε ότι ο Σαντάμ Χουσέιν δεν είχε συγκεντρώσει όπλα μαζικής καταστροφής , σχεδίαζε μονάχα να το κάνει» είπε ο Πολ Γούλφοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης