Στους 11 έχουν φθάσει οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην επαρχία Καντούνα ανέφερε ότι οι τραυματίες έχουν φθάσει αισίως τους 30. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως δύο αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, σκόρπισαν τον τρόμο σε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον ιερό χώρο, με τις Αρχές να φωτογραφίζουν την Μπόκο Χαράμ ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη ισλαμική σέκτα επιδιώκει την αυτονομία περιοχών στο βόρειο τμήμα της χώρας και την επιβολή του ισλαμικού νόμου (Σαρία). Οι εκκλησίες αποτελούν συχνό στόχο της οργάνωσης, η οποία έχει ξεκινήσει τη δράση της το 2009. Την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι προσφέρει 317.000 δολάρια σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψη του ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, Abubakar Shekau.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις στην Καντούνα τον περασμένο Ιούνιο, ενώ πριν από έναν σχεδόν μήνα επτά πιστοί σκοτώθηκαν ύστερα από έκρηξη σε εκκλησία στην ίδια επαρχία.

Διαβάστε επίσης:
Τουλάχιστον 9 νεκροί από εκρήξεις στη Νιγηρία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012, 23:51
Χαμός στη Νιγηρία για τις μεθόδους της Αστυνομίας στην καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 07:28

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης