Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 06.20 το πρωί, ώρα Ελλάδος, η ομιλία του Bill Clinton, στο συνέδριο των Δημοκρατικών, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Β. Καρολίνα.

Ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α. εξαπέλυσε τα βέλη του για την πολιτική που επιθυμούν να εφαρμόσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, κάνοντας μια αναδρομή στο κυβερνητικό έργο των προκατόχων του σε σύγκριση με το αντίστοιχο των προέδρων που προέρχονταν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Κάνοντας συνεχώς επίκληση στο συναίσθημα του αμερικανικού λαού, χρησιμοποιούσε εκφράσεις και λέξεις που παρέπεμπαν στον τομέα της εργασίας (π.χ. συμβόλαιο του προέδρου, να τον “κρατήσουμε” στη δουλειά) σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τους Δημοκρατικούς από τη μείωση των θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι ο Barack Obama θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και ο Joe Biden την αντίστοιχη του αντιπροέδρου, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο όραμα του επικεφαλής των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., Michelle Obama, η οποία ξεκαθάρισε σε πρόσφατη ομιλία της ενώπιον των μελών του κόμματος ότι ο σύζυγός της γνωρίζει πως να υλοποιήσει το αμερικανικό όνειρο, ο πρώην πρόεδρος της χώρας σημείωσε ότι «ο Barack Obama μπορεί να τα καταφέρει».

Τμήμα της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο και στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας. Η επιτυχημένη μυστική επιχείρηση στο Αμποταμπάντ (εκτέλεση Osama bin Laden, Μάιος 2011) και η αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ (τέλη Δεκεμβρίου 2011) αποτελούν δύο από τα ισχυρά «χαρτιά» του επιτελείου που στηρίζει τον επικεφαλής των Δημοκρατικών για την παρουσίασή του ως έναν πρόεδρο που δίνει μάχη για την ασφάλεια των Αμερικανών και τη μείωση των εξόδων από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, οι οποίες επιβάρυναν τους φορολογούμενους.

«Είμαι περήφανος για το έργο που προσέφερε αυτός και οι υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας. Είμαι ευγνώμων που έκανε τον κόσμο μας ασφαλέστερο», σημείωσε.

Υπενθυμίζοντας στους θεατές ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell, είχε πει πως η Νο1 προτεραιότητά είναι να “εκδιωχθεί” ο Obama και όχι να υπάρξει μια πραγματική βελτίωση της οικονομίας, τόνισε με θέρμη ότι «θα τον κρατήσουμε στη “δουλειά”».

«Προκειμένου να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως ένα αποδεκτό και κατάλληλο εναλλακτικό του προέδρου Obama, δεν μπορούν να πουν πολλά για τις ιδέες που παρουσίασαν τα τελευταία δύο χρόνια», σημείωσε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα πριν μια εβδομάδα.

Δείτε το video…

Όσον αφορά στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας υπεραμύνθηκε της πολιτικής του επικεφαλής των Δημοκρατικών, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε απορρόφησαν σε μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008. Παράλληλα, εξήγησε ότι ο Barack Obama δεν φέρει ουσιαστική ευθύνη καθώς… «κληρονόμησε» τα προβλήματα από τη λανθασμένη οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο George W. Bush στη διάρκεια της παραμονής του στον προεδρικό θώκο για οκτώ χρόνια.

«Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, ωστόσο γνωρίζω ότι πολλοί Αμερικανοί δεν το έχουν νιώσει ακόμα. Το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ τη διετία 94-95. Τότε οι πολιτικές μας λειτουργούσαν και η οικονομία ενισχυόταν χωρίς ωστόσο ο κόσμος να το αντιλαμβανόταν αυτό. Κανένας πρόεδρος, ούτε εγώ αλλά ούτε και οι προκάτοχοί μου, θα μπορούσε να διορθώσει τη ζημιά μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, οι συνθήκες βελτιώνονται και αν ανανεώσετε το συμβόλαιο του προέδρου, θα το νιώσετε και εσείς», ανέφερε.

Ο ενθουσιασμός μέσα στην αίθουσα έφθασε στα ύψη όταν ο επικεφαλής των Δημοκρατικών έκανε την εμφάνισή του, ανταλλάσσοντας μια θερμή αγκαλιά με τον Bill Clinton. Το κοινό σηκώθηκε όρθιο και ξέσπασε εκ νέου σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, αποθεώνοντας τους δύο άνδρες οι οποίοι δεν σταματούσαν να χαμογελούν και να χαιρετούν τους θεατές.

«Αγαπώ πολύ την Αμερική και πιστεύω ότι η χώρα μας θα επιστρέψει. Αν το πιστεύετε και εσείς, τότε μια επιλογή υπάρχει. Ψηφίστε τον Barack Obama. Ο Θεός ας ευλογεί την Αμερική», ήταν τα λόγια με τα οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α..

Διαβάστε επίσης:
«O Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει το “αμερικανικό όνειρο”», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012, 08:49

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης