O Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι πιθανότατα ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, παραδέχθηκε ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της κούρσας για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με δεδομένο την οργάνωση της προεκλογικής του εκστρατείας και τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει συγκεντρώσει ως τώρα. Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι η πιθανότερη επιλογή των Ρεπουμπλικάνων» δήλωσε ο Γκίνγκριτς σε συνέντευξή του στο FoxNews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε επίσης ότι, αν ο Ρόμνεϊ συγκεντρώσει 1.144 εκλέκτορες -αναγκαίος αριθμός για να κερδίσει το χρίσμα -θα τον υποστηρίξει και θα κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει να κερδίσει τον Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας πως αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι ίσως η σημαντικότερη στη ζωή μας.

Μέχρι σήμερα, ο Ρόμνεϊ έχει συγκεντρώσει 655 εκλέκτορες, ο Ρικ Σαντόρουμ 272 και ο Γκίνγκριτς 140, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics. Ο Ρον Πολ βρίσκεται στην 4η θέση με 67 εκλέκτορες.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι και υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αυξάνουν την πίεση στον υπερσυντηρητικό Σαντόρουμ για να αποσυρθεί. Την Κυριακή, ο Ρίτσαρντ Λαντ, επικεφαλής της Εκκλησίας των Βαπτιστών του Νότου, του ζήτησε να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα και να στηρίξει τον Ρόμνεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως φίλος, θα του πω να σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα να παραιτηθεί» δήλωσε ο Λαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης