Έως και 2 δισ. δολάρια είναι διατεθειμένη να βγάλει από το ταμείο της η Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να ενισχύσει την ουκρανική οικονομία στο πλαίσιο προγράμματος διεθνούς βοήθειας ύψους 40 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να δεσμευτεί (να καταβάλει) έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2015, προκειμένου να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό ενώπιον των υπαρχουσών οικονομικών προκλήσεων, οικονομικών και γεωπολιτικών» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τράπεζα, που αναμένεται να εγκρίνει ανά περίπτωση τις όποιες μέλλουσες εκταμιεύσεις προς το Κίεβο, δεν διευκρίνισε λεπτομερώς εάν η βοήθειά της θα χορηγηθεί υπό τη μορφή μιας απευθείας χρηματοπιστωτικής στήριξης ή της χρηματοδότησης αναπτυξιακών σχεδίων και υποδομών.

Αυτά τα 2 δισ. δολάρια, πάντως, αναμένεται να συμπεριληφθούν στο γενικό πρόγραμμα βοήθειας ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο εμφανίστηκε διατεθειμένο να συμμετάσχει με το ποσό των 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Το υπόλοιπο της βοήθειας θα προέλθει από διμερή δάνεια και μία απόσβεση του χρέους των ιδιωτών πιστωτών της Ουκρανίας, που τελεί αυτήν τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης