Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, έχει αφήσει έκπληκτη την Αμερικανική κοινή γνώμη, διότι σύμφωνα με το πόρισμα, έχουν… κάνει φτερά, τρισεκατομμύρια δολάρια από το ταμείο του Πενταγώνου. Όλα αυτά τα χρήματα, τα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι που θα είναι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εσαεί χρεωμένοι.

Όμως πώς «εξαερώθηκε» και πού πήγε το ζεστό χρήμα, με τα τρισεκατομμύρια δολάρια, που διατίθενται για τους πολέμους, τον εξοπλισμό, το προσωπικό, τη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη, που έχει παραχωρηθεί στον οργανισμό, από το Κογκρέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ δημοσιογράφων του «thefreethoughtproject.com», το Πεντάγωνο δεν μπορεί να εξηγήσει (!) που πήγαν 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.  

Αρχίζοντας από το 1996, όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν εντολή από το νόμο, να διενεργούν, τακτικά, δημοσιονομικούς ελέγχους.  Ωστόσο το Πεντάγωνο δεν έχει συμμορφωθεί με το νόμο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό σάιτ. Συν τοις άλλοις, στο παρελθόν, έχει γίνει και παραποίηση στοιχείων του αμυντικού προϋπολογισμού, στον τομέα των δαπανών προσωπικού, όπως αποκάλυψε το 2013 έρευνα του «Reuters», από τον Σκοτ Πάλτροου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Ουσιαστικά λοιπόν, η κυβέρνηση, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, πώς το Πεντάγωνο έχει διαβιβάσει, τα τρισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων, που διατίθενται από το Κογκρέσο, για την εθνική άμυνα, κι έτσι κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει για 6.5 τρισεκατομμύρια δολάρια
Ουσιαστικά λοιπόν, η κυβέρνηση, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, πώς το Πεντάγωνο έχει διαβιβάσει, τα τρισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων, που διατίθενται από το Κογκρέσο, για την εθνική άμυνα, κι έτσι κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει για 6.5 τρισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα που θα πληρώνουν από ‘δω και πέρα οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται στην πραγματικότητα, για κακή οργάνωση στον τομέα της λήψης των αποφάσεων, αλλά και για λάθη, σε ότι αφορά την τήρηση βιβλίων, από τους λογιστές του Οργανισμού και όχι για πραγματικές οικονομικές απώλειες.

Τη στιγμή όμως που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δεν μπορεί να εξηγήσει που πήγαν 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα φορολογουμένων, το 2014 υπήρχαν 47 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 15 εκατομμυρίων παιδιών, που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας στις ΗΠΑ…  

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης